18.7.2011

#014

Tänään meillä oli tarkoituksena mennä Ghibli-museoon. Aamulla Aura sitten oli niin poikki kaikesta että päätin lähteväni sinne yksin. Aluksi suuntasin Koenjin juna-aseman läheisyydessä olleeseen Lawsoniin lippua hankkimaan. Minulla kesti vähän aikaa selvittää miten lipuntilauskone toimii, mutta onnistuin lopulta saamaan kuitin ja maksoin sen sitten kassalla. Lippuja ostaessa sain todeta (ei yllätyksekseni), että tältä päivältä oli kaikki liput jo menneet. Ostin sitten lipun museoon ensi viikon keskiviikolle, koska sille päivälle ei ole mitään suunniteltu. Museo-reissu nyt viivästyy reilulla viikolla, mutta ei se mitään, pääasia että pääsen käymään siellä!

Matkani jäi siis erittäin lyhyeksi ja palasin pikapuoliin kotiin. Katsoimme Auran kanssa ensimmäisen jakson Bloody Monday -doramasta ja se vaikutti ihan kivalta. Katsomme luultavasti sitä tässä illemmalla vielä lisää! Tietokoneen ruudun tuijottelun jälkeen päätimme lähteä Harajukuun. Auran oli tarkoitus etsiä tuliaisia, samoin minun. Harajukussa oli erittäin paljon ihmisiä tänään. Kävimme parissa ihanassa vaatekaupassa, mutta pakko sanoa, että on kyllä erittäin ylihinnoiteltuja tuotteita! Aura löysi pari tuliaista, kuten minäkin (eipä tarvitse minun enää niistä stressata, ah!). Ruokapaikkaa etsiessämme löysimme pasta-buffetin jonne menimme syömään. Naiset saivat buffet-pöydän n. 100 jeniä halvemmalla kuin miehet. Sama käytäntö Suomeen kiitos, naiset syövät kuitenkin vähemmän. Ruoka oli ihan maittavaa ja tykkäsin jälkiruoasta erityisesti. Oli myös parasta parsakaalia mitä olen koskaan syönyt!

Syömisen jälkeen Aura osti itselleen vielä harmaan ketunhännän ja minä yhden aiemmalla Harajuku-reissulla bonganneen tuliaisen.

Päivä on ollut tähän mennessä oikein mukava vaikka emme toteuttaneetkaan alkuperäisiä suunnitelmia! Huomenna emme välttämättä mene minnekään, saa nähdä miten tuo täällä Japanissa oleva taifuuni päättää käyttäytyä. Tänne on luvattu sadetta seuraavaksi kolmeksi päiväksi, olisi ensimmäinen kerta siis kun päiväsaikaan sataisi meidän reissumme aikana!

-Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti