2.7.2011

#005


Noniin nyt sitä ollaan Jaappanissa ja ilman unta ollaan pärjätty jo näin pitkälle (vaikka kohta saatan nukahtaa pystyyn). Lento oli meillä mukavasti myöhässä ja pääsimme nousemaan taivaalle 45 min aikataulua myöhemmin. Meillä kävin huono tuuri paikkojen suhteen ettemme saaneet vierekkäisiä paikkoja, mutta Milja rohkeasti korjasi tilanteen ja pääsi istumaan viereeni. Mikä muu oli hieman nihkeää oli se että olimme istumassa keskirivissä. Ei siis näkymiä ulkomaailmaan. Kuitenkin meidän viereen istui kaksi oikein mukavaa täti-ihmistä ja sainkin jo vähän ensimakua japaninkielen käyttöön. Vieressäni istunut Kyoko-san puhutteli minua "neesan" (äiti-> neesan=sisko) ja toitotteli kuinka mukavaa oli että nuoret puhuvat vielä "ikäloppujenkin" kanssa. Tämä myös ystävällisesti laittoi minun vilttiä paremmin päälleni kun päätin käydä Miljan kanssa nukkummaan jalatristissä päällekäin. Ruoka oli Finnairin tapaan todella hyvää ja monipuolista. Oli pastaa ja risottoa ja vaikka mitä. Saavuttuamme Naritan lentokentälle Kyoka-san ja hänen ystävänsä antoivat meille molemmille 300 jeniä (hämmennys oli suuri) sekä kurkkupastillipussin. Myös Kyoko-san otti meistä puhelimellaan kuvan. Voiko olla mukavempaa tapaa aloittaa Japanin matkaa?

En voinut vastustaa.

Lentokentällä kuljimme tarkastusten ja muiden vempeleiden lävitse ja sitten marssimme vessaan saadakseni vaihdettua vaatteeni (koska jostain kumman syystä mekkoni oli saanut ruskeita täpliä) puhtaisiin. Seuraavana lähdimme etsimään paikkaa josta voisimme ostaa Suica-kortit. Piste löytyi helposti ja ennen sen aukeamista soitimme emännällemme että olemme saapuneet Naritalle. Kaikki sujui hyvin, kunnes kohtasimme Tokion junat. Ei siinä, selvisimme niistäkin kunnialla pienin apuvoimin. Oli aivan tuskaisen kuuma kun saavuimme Koenjiin. Ilma oli täysin pysähtynyt ja hiki vain virtasi ohimollia. Onneksi seikkailumme päättyi onnellisesti ja löysimme perille Nekotaloon. Paikka on oikein mukava ja hieman uudelleen järjesteltynä se toimiikin nyt oikein hyvin.





Seuraavana oli kävelyreissun vuoro. Kaupasta ostettiin vähän syömistä ja juomista (ja tajusin myöhemmin että ei hitto join pullosta kävellessäni, vaikka tämä ei olekaan tapana täällä). Käveltiin ja löydettiin mukava manga-kauppa (jossa pistäydymme varmasti myöhemmin uudestaan). Mukaan ei sieltä tällä kertaan mitään lähtenyt, mutta seuraava kauppa vei lompakostani monta penniä. Löysimme Dorama nimisen kaupan jossa myytiin pelejä (käyn niin vielä siellä uudestaan), cd:tä ja doramoita/animea. Itselläni lähti mukaan kaupasta hieeeeman Arashi kamaa: 5x10 All the best! 1999-2009 albumi(3 levyä), Time albumi, Boku no miteiru fuukei albumi, Dream Alive albumi, Arashi Around Asia 2008 in Tokyo konsertti-dvd sekä Arashi 10-11 tour Dome+ Scene konsertti-dvd. Yhdestä kaupasta nappasin vielä mukaani muutaman lehden joiden kansia koristaa Jun ja Ohno.



Ensimmäinen päivä on ollut siis oikein mukava ja en malta odottaa mistä vielä itsemme löydämme matkallamme!!

-Aura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti