28.7.2011

#016

Eilen kävin ylhäisessä yksinäisyydessäni Ghibli-museossa. Matka museolle oli varsin helppo, piti vain seurata yhtä suoraa tietä Mitakan juna-asemalta ja välillä tuli hienoja opastekylttejäkin vastaan. Paikan päällä mietin vähän aikaa että miten sisäänpääsy toimii, kun olin tosiaan ostanut lipun klo 14 sisäänpääsylle. Puoli kahdelta sitten menin sisäänkäynnin luokse ja näytin lippuni ja pääsin museoon!

Museon sisätiloissa ei saanut valitettavasti kuvata, joten sieltä ei tullut yhtään kuvia mukaan. Sisätilat olivat kivat, museossa oli kaikkea pientä kivaa. Olin aivan innoissani, kun sain istua kissabussissa, tutkailla Sophien huonetta ja istua ruokapaikassa, jossa Chiriron vanhemmat muuttuivat sioiksi. Museossa oli myös paljon Hayao Miyazakin kuvakäsikirjoituksia ja luonnoksia ja hahmotelmia millaiset hiukset on milläkin hahmolla, minkä väriset vaatteet yms.


Mamma Aiuton mukaan nimetyssä kaupassa oli paljon kaikkia kivoja tavaroita. Ostin itselleni pienehkön mustan Totoron, keksirasian sekä pienen kodaman, joka helisee ja tärisee kun vetää narusta (niiin söpö!). Museon sisätiloissa pystyi käydä katsomassa yhden lyhyen animaatiopätkän (yksi katselukerta/vierailija) pienessä elokuvateatterissa. Animaatio kesti kymmenisen minuuttia ja oli oikein suloinen. Siinä oli lyhyt tarina pienestä pojasta, joka tapasi pienen kaninpojan.

Ulkotiloissa oli kivaa kävellä ja tutkia eri paikkoja. Kiipesin rakennuksen katolle kierreportaita pitkin ja siellä ylhäällä olikin nököttämässä Laputasta tuttu robotti. Yksi pariskunta pyysi minua ottamaan kuvan heistä robotti-patsaan juurella ja sitten vastaavasti he ottivat minusta kuvan.

Kun olin kierrellyt aikani museossa (n. 1,5 tuntia siinä vierähti), suuntasin Straw Hat -kahvilaan. Kahvila oli täynnä ~kokoajan, joten sinne piti jonottaa ja odottaa hieman sisäänpääsyä. Kahvilassa menin istumaan tiskillä olevan pöydän ääreen. Siinä pystyin katselemaan, kun kaksi työntekijää tekivät asiakkaille juomia ja jäätelöannoksia. Minä tilasin ruoaksi kasvisnaudanlihakeittoa. Keiton kyytipojaksi kuului erittäin maukas ja lämmin rusinasämpylä.


Jälkiruoaksi tilasin samanlaisen jäätelöannoksen, joiden valmistamista olin seurannut. Koska istuin sopivasti tiskillä, kysyi annoksen tekijä minulta millä kuvalla varustetun lipun haluan annokseeni kiinni.

Kun olin syönyt, päätin lähteä takaisin kotiin. Paluumatka sujui mutkattomasti ja täällä sitten illalla katsoimme Yksi lensi yli käenpesän tietokoneelta. Oli hyvä elokuva, en ollutkaan ennen nähnyt (vaikka olenkin halunnut nähdä sen jo pitkän aikaa).




Tänään emme ole juurikaan vielä mitään tehneet, kohta lähdemme kävelemään Koenjin keskustaan ja Aura ostaa itsellensä Gantz-elokuvan. Ehkäpä päädymme syömäänkin jonnekin!

-Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti